Hovedseksjon

Studieverksted

Kontaktinformasjon til studieverkstedet
tlf. 23 46 67 00,
e-post: OsloVO.Sinsen@osloskolen.no

Bibliotekar Jane Katrine Larsen tlf. 45 87 59 49
jane.larsen@osloskolen.no

Koordinator Jwan Aziz Karim
jwan.karim@osloskolen.no

Arbeidsplass utenom klasserommet

På studieverkstedet har du tilgang til PC, og her jobber du på egen hånd, i grupper eller du kan få veiledning av en av våre dyktige studieveiledere. Grupperommet ved siden av er også åpent for deltakere etter studieverkstedets stengetid, i tidsrommet fra kl.17:15 til 21:00, mandag til torsdag. Vi bruker i tillegg klasserommet ved siden av Studieverkstedet til kurs som våre lærere, rådgivere og inntaksavdeling holder.

Målet for Studieverkstedet er å bidra til at du som deltaker kan øve deg på kritisk tenkning, bistå i din faglige progresjon, skape leselyst og tilby et sted hvor du kan være sosial.

Skolebibliotekaren samarbeider med pedagogene gjennom hele skoleåret for å tilby alle våre deltakere et best mulig bibliotektilbud, og holder blant annet kurs i informasjonssøking, kildekritikk, kunstig intelligens (KI) og språkkafé / lesesirkel på engelsk. Våre deltakere får også tilbud om kurs i oppgaveskriving både i engelsk og norsk som holdes av faglærere.

I tillegg til egne undervisningsopplegg har vi blant annet litterære aktiviteter som lesesirkel og temautstillinger sammen med andre sosiale aktiviteter i Studieverkstedet.

Websøk

I Websøk kan du søke blant et stort antall bøker, og du ser også de nyeste bøkene. Finner du noe du liker, kan du også reservere boka. Når du logger deg inn, får du oversikt over alle lånene dine, og du kan også fornye lån på det du allerede har lånt (Obs, gjelder ikke lærebøker).

Utlånstid på bøker og tidsskrifter: 4 uker

Lånetiden for DVD: 1 uke

Veiledning

Veilederne skal veilede deg til å bli mest mulig selvstendig i din egen læring. Vi har derfor laget noen punkter som hjelper deg til å forberede deg på en samtale med veileder:

  • Du skal prøve å finne svaret selv først
  • Du skal lage konkrete spørsmål til det du vil ha svar på
  • Du skal være aktiv i samtalen
  • Du skal utvikle kunnskapene dine og din evne til refleksjon
  • Du skal ikke spørre fagveileder om det du kan finne ut selv på internett eller i læreboka di

For å finne ut når studieveilederne i de ulike fagene er til stede, les oppslag på Studieverksted!

 

Forberedelser til heledagsprøve og eksamen