Hovedseksjon

Bærekraftuka med mat i fokus

Naturfaglærer Viel forteller om steinsopp

Temaet var gjennomgående i de fleste fag og undervisningstimer hele uka. I tillegg hadde vi besøk fra ulike organisasjoner som holdt foredrag om bærekraftig mat, kortreist mat, matsvinn, matproduksjon, urbant landbruk og nyttevekster. Temaet er veldig aktuelt og det var stort engasjement blant tilhørerne. Vi fikk svar på spørsmål som: Hvordan kaste mindre mat? Hvordan lage kompost av matavfall? Hvilke typer sopp er giftige og hvordan kan jeg kjenne igjen dem jeg trygt kan plukke? Hvordan dyrke grønnsaker og frukt på tak eller i parsellhager i byen? Innholdet i foredragene åpnet også for refleksjon og diskusjon: Er norsk jordbruk og kjøttproduksjon bærekraftig? Er det fornuftig å kildesortere matavfall i plastposer? Skolen er godt fornøyd med gjennomføringen og kommer til å videreføre tiltaket. Spesielt motiverende er det at temaet  bærekraft kommer inn som ett av de tre tverrfaglige temaene i de reviderte læreplanene som innføres fra høsten 2020.

 

 

Det var stort engasjement blant tilhørerne